2012. szeptember 2., vasárnap

Töltött kókuszos ostya




Hozzávalók:

1 csomag kisméretű ostyalap

Krém:

5 tojás
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanálnyi kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg mazsola
0.5 dl rum

Csokimáz:

3 evőkanálnyi kakaópor
3 evőkanálnyi cukor
3-4 evőkanálnyi víz
3 dkg vaj / margarin

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, majd a margarinnal együtt kis lángon kevergetve egyneműre főzzük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a többi adalékot, és amikor langyosra hűl, megtöltjük a lapokat. (A massza elég sűrű lesz.)
A sütemény tetejére egy tálcát teszünk, egyenletesen lesúlyozzuk, így álljon néhány órát.

A csokimázhoz a kakaót, a cukrot és a vizet egynemű krémmé olvasztjuk össze kis lángon kavargatva, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a vajat.



Legcélszerűbb előző nap elkészíteni, másnapra lesz igazán jó. A lapok kissé puhák lesznek, de nem áznak át.

Nincsenek megjegyzések: