2011. április 23., szombat

Mogyorós mazsolás trüffelek



Mogyorós mazsolás trüffelek

Hozzávalók:

10 dkg tejszín
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg étcsokoládé
2 csapott evőkanálnyi méz
3 cl narancslikőr
3 cl narancslé
10 dkg aprított mazsola
½ narancs reszelt héja
10 dkg darált mogyoró


Elkészítés:

A csokoládét apró darabokra tördelve vízgőz fölött felolvasztjuk.

A tejszínt felforraljuk a mézzel, kicsit hagyjuk hűlni, majd az olvadt csokira öntjük, és jól elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk mogyorót, a likőrben megáztatott mazsolát, a narancslevet és héjat, és egy éjszakán át lefedve hagyjuk pihenni a masszát hűvös helyen.

Másnap kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük dermedni kb. 15-20 percet.

Többféleképpen díszíthetjük.
Bevonhatjuk olvasztott csokival, vagy meghempergethetjük jó minőségű cukrozatlan kakaóban, vagy fahéjas porcukorban, kókuszreszelékben, stb.

Nekem egy kicsit lágy maradt a massza még hűtés után is, így adtam hozzá 5 dkg darált kekszet.

2 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD

mariam írta...

Köszönöm sz épen Mézigörl, viszont kívánom én is Nektek! :-)