2011. január 19., szerda

Linzerkarika






Hozzávalók:

10 dkg cukor
15 dkg vaj
25 dkg liszt
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipetnyi só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
0.5 dl tejföl
½ citrom leve
3 cl rum

Töltelék: savanykás lekvár


Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a fűszerekkel elkevert liszttel, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval.
1 órán keresztül pihentetjük hideg helyen fóliába csomagolva.

Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk.

Előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki világosra 10-12 perc alatt.

Két-két lapot lekvárral ragasztunk össze.
Nálam dupla adagból készült, 60 db kész aprósütemény lett belőle.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű

mariam írta...

Köszönöm Bianka! :-)

Wienermädel + Co írta...

Das ist bei uns eine sehr beliebte Bäckerei! Ich mache sie immer zu Weihnachten!

Liebe Grüsse aus Wien

mariam írta...

Wir haben auch sehr gut gefällt!
Liebe Grüsse! :-)