2009. november 30., hétfő

Diós rudacskák

Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
12 dkg őrölt dió
15 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet a többi adalékkal összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, majd 6-8 centiméteres rudacskákat csavarunk belőle.

Tetejüket cukorsziruppal bekenjük, és őrölt dióval megszórjuk.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük szép pirosra.

Cukorszirup:
Egy egységnyi vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, és kevergetve forraljuk fel. Hagyjuk 2-3 percig forrni, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük le.
Fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, célszerű üvegben hűtőben tárolni.

Nincsenek megjegyzések: