2009. szeptember 25., péntek

Kevert kókuszos sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

3 pohár kefir (ez a pohár a mérce a továbbiakban)
2,5 pohár cukor
3 pohár kókuszreszelék
3 pohár búzadara
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1 db citrom leve, és a reszelt héja


Öntet:

1 pohár cukor
2-3 evőkanál víz
1 citrom leve
1 pohár kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a búzadarát elkeverjük a sütőporral, és a többi hozzávalóval kikeverjük.
Kb. 3 órán keresztül hűtőben pihentetjük, de elkészíthetjük előző nap is.
Sütés előtt még egyszer átkeverjük a masszát, majd kivajazott tepsibe simítjuk, és lassú tűzön kb.30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!

Az öntethez a cukorból a vízzel szirupot főzünk, és a citromlével ízesítjük.
A forró szirupot a kisült, még forró tészta tetejére locsolgatjuk, a kókuszreszelékkel megszórjuk.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: