2009. június 15., hétfő

Epres lepény

Hozzávalók:

Omlós tészta:

20 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál porcukor
1 csipetnyi só

Rátét:

2-3 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg eper

1 adag 4 tojásos piskótatészta

Elkészítés:

Az omlós tésztát összeállítjuk, és fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy közepes méretű, kikent, liszttel meghintett tepsit kibélelünk vele.
Villával megszurkáljuk, és 190 °C – on félig megsütjük.

Közben a piskótatésztát kikeverjük.
A félig sült omlós tésztát morzsával megszórjuk, leszárított eperrel beborítjuk, és a piskóta masszát rásimítjuk.
Visszatesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.

Hidegen szeleteljük fel, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Más gyümölccsel is elkészíthető!

Nincsenek megjegyzések: