2009. április 24., péntek

Csacsifüle

Hozzávalók:

25 dkg zsír
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1.5 dl tejföl
csipetnyi só
1 evőkanál porcukor

Töltelék: lekvár

Elkészítés:

A zsírt nagyon habosra kikeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sózott, szitált lisztet, a tejfölt, és a cukrot. Alaposan átdolgozzuk, éjszakára hűvös helyen pihentetjük.
Másnap egy milliméter vékonyra kinyújtjuk, nagyobb, kerek formával kiszaggatjuk.
A lapocskákra egy kanálnyi lekvárt ( mák-, vagy diótöltelék is lehet) teszünk.
A korongokat félbehajtjuk, előmelegített sütőben világosra sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.

Nincsenek megjegyzések: