2009. február 18., szerda

Debreceni krémes sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
kevés tej

Töltelék:

2 dl tej
1 evőkanál lekvár
5 cl rum
3 evőkanál kakaópor
20 dkg Ráma margarin / vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor

Tetejére:

3 tojásfehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit úgy dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható legyen. Amennyiben szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk.
Három egyforma lapot nyújtunk belőle, és egy közepes tepsi hátulján, sütőpapíron kisütjük a lapokat.

Azt a lapot, amelyik legkevésbé sikerült szépre, összetördeljük, és 2 deci tejbe beáztatjuk.
Hozzáadjuk a lekvárt, a kakaót, a rumot, végül a cukrokkal habosra kevert margarint. A masszát a két maradék lap közé kenjük.

Gőz fölött habosra keverjük a tojásfehérjét a cukorral, és egyenletesen a tetejére kenjük, ettől szép, fehér mázas lesz.
Csak másnap szeleteljük fel!

Nincsenek megjegyzések: