2009. február 4., szerda

Csokoládés keksz

Hozzávalók:

20 dkg vaj / margarin
20 dkg porcukor
1 tojás
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 kiskanál sütőpor
2 kiskanál vaníliás cukor

Tetejére:

1 tojás
2-3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojást beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral, vaníliás cukorral elkevert lisztet.
Jól kidolgozzuk a tésztát, és 6 egyenlő részre osztjuk.

Egyenként ujjnyi vastag rúddá sodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és fél cm vastagságúra lapítjuk őket.
Felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk. Előmelegített, 200 °C – os sütőben 15 percig sütjük.

5 percnyi pihentetés után, még melegen, ferdén kb. 5 cm-es darabokra vágjuk
Kb. 70 db lesz belőle.
Gyorsan elkészül, kb. bő fél óra alatt!
Zárt dobozban akár 3 hétig is eláll!

Nincsenek megjegyzések: