2009. január 26., hétfő

Kakaós szelet




Hozzávalók:

2 tojás
25 dkg porcukor
5 dkg olvasztott, langyos vaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaópor
2.5 dl tej
25 dkg liszt

Töltelék: pikáns lekvár

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és jól elkeverjük.
Váltakozva adagoljuk hozzá a tejet, és a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval elkevert, szitált lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 °C – os, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük.

Lekvárral kenjük meg.
Gyors, egyszerű, és finom!

Nincsenek megjegyzések: