2009. január 20., kedd

Citromos kalács



Hozzávalók:

4 tojás
22 dkg porcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja és leve

Bevonat: porcukor, vagy csokimáz, vagy citromos máz

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a citromhéjat és levet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Gyümölcskenyér -, vagy koszorú formában sütjük ki, előmelegített, 180 °C- os sütőben, kb. 30 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük a sütés utolsó fázisában!
Rácson hagyjuk kihűlni.

Ha szeretnénk bevonni is, akkor csokimázzal vonjuk be, vagy fehér citromos mázzal.

Fotó: Flickr

Nincsenek megjegyzések: