2008. december 8., hétfő

Trüffel golyók



Tészta:

1/8 liter tejszín
20 dkg ét tortabevonó csokoládé
1 csomag vanília cukor
3 dkg vaj
1 teáskanál fahéj

Hempergetéshez:

2 evőkanál porcukor fél teáskanál fahéjjal keverve
vagy csokoládé reszelék

Elkészítés:

A tejszínt főzzük fel, majd miután levettük a tűzről, az apróra tördelt csokoládét folytonos keverés mellett elegyítsük el benne.
Hűtsük le valamelyest, s keverjük el vele a vajat és a fahéjat, majd tegyük hűtőbe egy jó órára.
Hideg vízzel megnedvesített kézzel (gyorsan lágyul a csokoládé) formáljunk belőlük bonbon méretű golyókat, és forgassuk meg fahéjas porcukorban.

Fahéj nélkül is készíthetjük, ekkor csokoládé reszelékben hempergessük meg.

Kb. 40 db lesz belőle.

Fotó: Stock

Nincsenek megjegyzések: