2008. december 28., vasárnap

Sós perec



Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg Ráma margarin
½ dl tej
1 tojás
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só
1 mokkáskanál köménymag

Elkészítés.

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beledolgozzuk a tejet, a tojást, a borsot, a só háromnegyed részét.

A simára, keményre jól kidolgozott tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságra nyújtjuk, s nagyon vékony csíkokat vágunk belőle.

A csíkokból kis pereceket formálunk, vízzel megspricceljük, megszórjuk a maradék sóval, és a köménymaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, s előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon, majd mérsékeltre visszaállítva pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: