2008. december 11., csütörtök

Nugátos csokoládé

Hozzávalók:

60 dkg tejcsokoládé
5 dkg mogyorókrém
0.3 dl csokoládé likőr
0.3 dl víz
2 dkg vaj
20 dkg porcukor

Elkészítés:

A mogyorókrémet a likőrrel és a vízzel felforraljuk, és hozzáadjuk vízgőz fölött felolvasztott 20 dkg csokoládéhoz. Jó alaposan kikeverjük, majd elegyítjük a vajjal is, és hagyjuk kihűlni.
Hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy megdermedjen, de csak annyira, hogy még formázható állagú maradjon.

Nyomózsákkal a csillagcsőrős mintázóval hosszú csíkokat nyomunk egy papírral bélelt sütőlemezre, és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.

A maradék csokoládét is felolvasztjuk, és meleg vízzel telt edényre helyezve folyékonyan tartjuk.

A megdermedt csíkokat akkora darabokra vágjuk, hogy minyonpapír formába férjenek.
Hústűre szúrva megmártjuk a darabokat a folyékony csokoládéban, kissé lecsepegtetjük a felesleget, és porcukorban meghempergetjük.
Hagyjuk, hogy megdermedjen a csokimáz, a felesleges cukrot lerázogatjuk, és a papírkosárkába tesszük őket.

Jól záródó dobozban, szobahőmérsékleten sokáig eláll, ha hagyják.
Kb. 40 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: