2008. december 17., szerda

Káplán krémes



Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1.5 dkg szalalkáli
1 dl langyos tej

Krém:

3 tojás sárgája
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
3 tojás habja

Elkészítés:

A tésztához valókat összeállítjuk a tejben feloldott szalalkálival, s 3 lapot nyújtunk.
A közepes méretű, megfordított tepsi tetején, sütőpapíron kisütjük őket, előmelegített, 180 °C- os sütőbe téve. Vigyázzunk, mert hamar sül.

A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, s simára kavarjuk.
Felöntjük a felforralt tejjel, és sűrűre főzzük.
Még melegen belekeverjük a vajat, majd óvatosan a kemény tojáshabot, hogy ne törjön nagyon.

Megtöltjük a lapokat, tetejét vaníliás porcukorral szórjuk, másnap szeleteljük.
Porcukorral szórjuk.
Csokimáz, vagy cukormáz is kerülhet rá.
Nagyon finom, és könnyű süti!

Fotó: Stock

Nincsenek megjegyzések: