2008. december 9., kedd

Karácsonyi mézes aprósütemény



Hozzávalók:

2,5 dl méz
1 evőkanál joghurt
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, 5 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymáshoz nem túl közel, és felvert tojással, vagy cukrozott vízzel megkenjük.

Bármivel díszíthetjük, dióval, mandulával, mogyoróval, magvakkal, és előmelegített, 180 °C –os hőmérsékleten világosra kisütjük.

Sütés után cukormázzal is mintázhatjuk tetszés szerint.

Ügyeljünk, hogy ne legyen túlsütve, mert az égett mézes tészta keserű lesz.

Nincsenek megjegyzések: