2008. december 16., kedd

Diós kuglóf



Hozzávalók:

3 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
½ csomag sütőpor
16 dkg liszt
1.3 dl tejföl
13 dkg olvasztott (de nem meleg) margarin
1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, dióval elkevert lisztet, a tejfölt, és a margarint.
Egy kuglóf- formát kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával beszórjuk, és a masszát belesimítjuk.
Előmelegített, 170 °C – os sütőben kb. 50 perc alatt kisütjük.
Rácson kihűtjük.
Zárt dobozban 1 hétig is friss marad, tehát előre is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések: