2008. december 29., hétfő

Diós csók

Tészta:

15 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 db tojás
6 db tojássárga
5 dkg darált dió
35 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál szerecsendió
1 evőkanál rum

Máz:

25 dkg baracklekvár
10 dkg porcukor
kb. 45 db felezett dió a díszítéshez

Elkészítés:

A margarint, a cukrokat, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot, majd az előbbi masszához adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A tésztából diónyi golyókat formálunk, és a sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.
150 °C- ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük, majd a diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük vele, és száradni hagyjuk. A porcukorral és 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázat kavarunk, tetejüket bekenjük, és fél dióval díszítjük.
Rácson szárítjuk ki.

Nincsenek megjegyzések: