2008. december 8., hétfő

Citromkrémes szelet




Hozzávalók:

Tészta:

3 tojás
½ csésze tej
20 dkg cukor
1 evőkanál rum
kevés reszelt citromhéj
10 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
½ csomag sütőpor

Krém:

1 csomag vanília puding
2 dl tej
15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
1/2 citrom leve
2.5 dl habtejszín

Tetejére : tortabevonó csokoládé, vagy csokimáz

Elkészítés:

A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, tejjel, rummal, citromhéjjal, és hozzáadjuk a sütőporral, és a morzsával elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, s előmelegített, 180 °C - os sütőben pirosra sütjük. Kb. 35 perc alatt kész, tűpróbát alkalmazhatunk.

A krémhez felfőzzük a pudingport a cukor felével és a tejjel, kihűtjük.
A margarint habosra kavarjuk egy csipetnyi sóval, hozzáadagoljuk a maradék cukrot, a citromlevet, majd elegyítjük a pudingos krémmel. A tejszínhabot is lazán beleforgatjuk, és megtöltjük a kihűlt tésztát.
Olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: